RTC-ers schitteren in de Kale Duinen

RTC-ers schitteren in de Kale Duinen

Eindelijk, na maanden alleen maar trainen en geen officiële wedstrijden, was het weer eens ‘raceday’! 

Opgetogen en met ‘een soort van’ wedstrijdkriebels in de buik, togen zo’n 40 kinderen, van pupillen tot A junioren, van Track and Field Team Drenthe/Groningen, richting de Kale Duinen. Daar was door coach Adriaan een cross parcours uitgezet voor een onderlinge trainings’wedstrijd’ voor teams van TFTDG. Het was geen echte wedstrijd, maar door het uitgezette parcours, de draagbare tijdwaarneming en de piepkleine geplastificeerde startnummertjes, voelde het voor de lopers toch echt een beetje zo, héérlijk. En genieten was het! Ook voor het meegenomen ‘publiek’(ouders), dat zich, keurig aan de Coronaregels houdend, verspreid had langs het parcours, was het smullen van dit spektakel in het mulle zand.

Van RTC Groningen deden Jamie, Leroy, Nando, Wu Ping, Julian, Aris, Jip, Liselotte en Nynke mee, en dat deden zij goed! Winst was er voor Jamie, Wu Ping en Julian in de categorieën Jongens Junioren- A, B en C. Wu Ping werd op zijn hielen gezeten door een sterk lopende Nando, maar deze moest Wu Ping op het laatste stuk toch laten gaan. Leroy, Junior B, wist na een valpartij in een glibberige bocht wonderbaarlijk op de been te blijven en gelukkig de finish te behalen. Jamie eindigde zijn strijd met een snoekduik op de finish, hij won daarmee net niet van Manolito, maar werd wel eerste bij de junioen A. Aris, junior C, ging vol enthousiasme in de eerste bocht nog mee met koploper Julian, maar moest bij de tweede bocht al snel zijn meerdere erkennen. Hij liep de race lekker uit. terwijl Juilian tot het einde zijn koppositie wist te behouden. Bij de meiden liep Jip, meisje C, de verkeerde kant op en kreeg daardoor helaas last van haar ademhaling. Liselotte en Nynke (meisjes D) streden als echte RTC-cross-tijgers en kwamen, nadat ook zij een verkeerde afslag namen, als 3e en 2e over de geïmproviseerde finishlijn. 

De wedstrijdbeleving werd na afloop compleet met een warme chocomel uit de kofferbak op de parkeerplaats, opgehaald bij een take away in de buurt. 

En zo maak je van een Corona-dag een bijna gewone wedstrijddag. Bijna... laten we hopen dat er heeeeel snel weer echte wedstrijden komen, want de wedstrijden worden enorm gemist en dit smaakt naar meer! 

(met dank aan de trainers van Track and Field Team Drenthe/Groningen, die er elke keer weer een feestje van weten te maken tijdens de zaterdagtrainingen)