succesvol NK junioren met vijf gouden medailles en mooie prestaties

Het was iets later dan gepland, maar vorig weekend was het dan toch eindelijk tijd voor het NK atletiek voor junioren. Dit maal gehouden op de prachtige atletiekbaan van Amersfoort. Bij dit goed georganiseerde corona proof toernooi streden talloze atleten van het RTC om de nationale titels. Lees hier de hoogtepunten.

Vijf maal werd er een gouden medaille gescoord in dit weekend. Twee daarvan waren voor Britt Weerman (17). Ze snelde op de 100m horden naar een razendsnelle 13,82. Daarmee steeg ze op de ranglijst naar de 11e plek allertijden van het land. Ook op het hoogspringen was het raak voor Brit, met 1,81 greep ze hier haar tweede nationale titel van dit toernooi. Bij het hoogspringen werd er nog een gouden medaille behaald. Sarah van Beilen wist bij de meisjes A junioren de nationale hoogspring titel te behalen door over een hoogte van 1,78 te geraken. Wouter Van den Akker (17) nam deel aan de 3000m. Na het behalen van de nationale indoor titel, en een tweede plaats vorig jaar op deze afstand was hij de grote favoriet om hier het goud te pakken. En hij maakte deze favorietenrol helemaal waar. Na een super spannende eindsprint won Wouter nipt in 9:09,38.

Bij het speerwerpen ging Danara Stoppels (17) er met de nationale titel vandoor. Zij wierp haar speer 50,52m ver en daarmee steeg ze op de ranglijst U18 naar de derde plek allertijden. Dit was niet haar enige succes van dit toernooi, want ook bij het discuswerpen greep Danara een medaille. Ze wist haar discus 42,04m ver te krijgen en dat was goed voor zilver.

Ook Annabel Paul (16) wist een zilveren medaille te pakken dit weekend. Na al het behalen van de vijfde plaats op de 400m horden snelde ze op de 200m naar een supersnelle 25,51. Op de 400m horden was Robin Boersma (18) sneller dan ooit. Met een tijd van 53,31 ging hij er met het zilver vandoor.

Dan was er ook nog een bronzen medaille voor Sophie Dokter (17). Zij sprong 5,80m ver. Vlak onder haar pr, maar goed voor de bronzen medaille.

Met 9 medailles en 13 top 8 klasseringen was dit NK zeer succesvol voor de atleten van het RTC. Op naar het indoor/cross seizoen!