RTC Heerenveen bovenbouw en de combigroep Groningen maken zich op voor komende Nederlandse Kampioenschappen

RTC Heerenveen bovenbouw en de combigroep Groningen maken zich op voor komende Nederlandse Kampioenschappen

 

Na de corona ‘lockdown’ zijn de  meeste atleten van de verschillende groepen van RTC Noord Atletiek weer begonnen met trainen op de baan en in het krachthonk. Gaandeweg het jaar kwamen er weer wat meer wedstrijden op de kalender en werden er al wat mooie prestaties behaald!

En ook de Nederlandse Kampioenschappen gaan door! Nadat deze in eerste instantie afgelast waren zijn deze wedstrijden, weliswaar aangepast en met minder deelnemersplekken, alsnog ingepland. Het eerste NK, het NK-senioren, vindt komend weekend plaats in Utrecht. De week erna is het NK meerkamp in Emmeloord en de week daarop het NK-junioren in Amersfoort. Genoeg te beleven weer in atletiekland!

Hoogste tijd dus om weer eens verslag te doen over hoe het met de verschillende RTC groepen gaat in deze rare tijd. Waar staan zij nu, met al die NK’s voor de deur? We vroegen het aan alle RTC groepen. Deze keer aan de combigroep RTC/Groningen Atletiek en aan de RTC bovenbouw Heerenveen.

Combigroep RTC/Groningen Atletiek

Britt Weerman sprong dit outdoorseizoen alweer over 1.80m en heeft goede kansen om bij het NK-senioren (29-30 augustus) mee te doen om de medailles! Ook liep ze op zondag 9 augustus in Haarlem een razendsnelle 100 meter horden in 13,89 seconden. Helaas had ze hierbij net iets te veel wind (+2.1) waardoor de tijd niet geldig is voor ranglijsten.

Danara Stoppels wierp op 14 augustus in Deventer de 500 gram speer naar een nieuw PR van 47,90m wat haar een 5de plek allertijden opleverde op de ranglijst bij de Meisjes B. Op het NK voor Senioren gaat ze van start op het onderdeel speer (600 gram!) en discus.

Annabel Paul liep zowel op de korte horde (100mh 14.77sec) en lange horde (400mh 65.46) al een paar mooie tijden. Op het NK Senioren zal ze bij de 400mh aan de start verschijnen.

Xander Feijen noteerde met 11,93, 24,18 en 54,68 al mooie tijden op de 100m, 200m, en 400m.

Veel van de atleten van deze combigroep zien we ook terug op het NK voor Junioren op 12-13 september in Amersfoort maar daarover later meer.

RTC Heerenveen bovenbouw

Een van de atleten die van start gaat op het NK-senioren is Jan-Roelof Veyer. Jan-Roelof is nog 1e jaar junior en start als voorbereiding op het NK-junioren ook op het NK-senioren. Jan heeft dit jaar al een pr op de 100m gelopen. Hij liep voor het eerst onder de 11 seconden. Met deze tijd zou Jan wel eens voor verrassingen kunnen zorgen. 

Ook Robin Boersma start komend weekend op het NK-senioren. Robin is ook nog junior en
zal daarom later ook nog meedoen aan het NK-junioren. Ook Robin heeft al enkele wedstrijden gelopen en heeft pr’s gebroken. Hij zal zijn Nederlandse
titel op de 400mh proberen te verdedigen op het NK-junioren en hoopt bij de senioren met een goede tijd de finale te halen. 

Manon Schoop zal bij het NK-senioren haar titel op het hoogspringen proberen te prolongeren. De week daarna gaat ze meedoen voor de medailles op het NK-meerkamp. Afgelopen wedstrijden waren steady. Maar nog niet alle onderdelen zijn aan bod gekomen. We zullen zien waar Manon toe in staat is.

Sarah van Beilen doet aan alle drie de NK’s mee. Ze start met het NK-senioren waar het hoogspringen op het programma staat. Is Sarah in staat te verrassen en misschien wel een medaille naar huis te brengen? Bij het NK-meerkamp is zij op papier de favoriet bij de Junioren A, net als op het NK-junioren, ook daar is Sarah een van de favorieten voor goud bij het hoogspringen. 

Julian Jansen, Anouk Schoop, Brecht van der Vliet en Rutger Hoekstra doen mee aan het NK-junioren. Julian en Anouk gaan beiden een gooi doen naar de medailles op het verspringen. Anouk Sprong dit jaar al 5.69. Brecht gaat nog kijken op welke onderdelen ze van start gaat, vrijdag 28 augustus loopt ze nog een wedstrijd, 400mh en 100m. Hierna zal zij besluiten voor welke onderdelen ze gaat.  Rutger gaat, na het behalen van zijn medaille bij het hoogspringen op het NK-indoor, kijken of dit hem buiten ook gaat lukken. 

Binnenkort meer over de andere groepen van RTC Noord Atletiek. En voor wie onze atleten wil volgen tijdens hun komende NK avonturen: de wedstrijden vinden plaats zonder publiek, maar je kunt er wel live bij zijn dmv een live stream! Het NK senioren en -junioren zal via het You Tube kanaal van de atletiekunie uitgezonden worden. En hou natuurlijk ook onze eigen Facebook en Instagram in de gaten.