5 Nederlandse Titels bij NK-indoor Junioren!
Wouter van den Akker goud op de 3000 meter

5 Nederlandse Titels bij NK-indoor Junioren!

Vorige week zijn 23 atleten van het RTC Noord Atletiek gestart bij de NK-indoor voor junioren te Apeldoorn. Met 1 limiet voor de WKU20, 5x goud, 4x zilver, 1x brons en aanvullend nog 9 top 8 prestaties, was het een fantastisch weekend!

Sofie Dokter (Groningen Atletiek, Combigroep RTC/GA) haalde een gouden medaille bij het hoogspringen voor de vrouwen U20. Ze won in een nieuw PR van 1.82. Deze hoogte is tevens de limiet voor het WK U20 in Kenia deze zomer! Haar concurrente Sarah van Beilen (Groningen Atletiek) sprong 1.77 wat haar het zilver opleverde. 

Naast deze twee dames was er nog meer hoogspring succes. Rutger Hoekstra (AV Heerenveen) wist boven zichzelf uit te stijgen door met een PR de winst naar zich toe te trekken. Met een hoogte van 1.94 wist hij het goud te veroveren bij de Jongens U18. Britt Weerman (Groningen Atletiek, Combigroep RTC/GA) won eveneens het hoogspringen. Nadat Britt bij de Pec Indoor al 1.82 en tevens de limiet voor het EKU18 sprong, was ze van tevoren al favoriet. De favorietenrol bleek terecht, met 1.80 sprong ze hoger dan haar concurrenten en pakte de Nederlandse titel bij de meiden U18.

Naast de hoogspring medailles werden er nog twee gouden medailles veroverd. Eén was er voor Danara Stoppels (Groningen Atletiek, Combigroep RTC/GA), ze won het kogelstoten bij de vrouwen U18 met een afstand van 14,69. Wouter van den Akker (ATC 75) behaalde een gouden medaille op de 3000m. Met een geweldige eindsprint wist hij op de laatste 50m zijn tegenstander in te halen en zo het goud te veroveren. 

Het verspringen bij de vrouwen U20 beloofde vooraf een spannende wedstrijd te worden, met twee ijzers in het vuur voor het RTC Noord Atletiek. Zeker 5 meiden hadden een PR waarmee ze voor de winst konden gaan. De wedstrijd resulteerde dan ook in een spannende strijd, die uiteindelijk een zilveren medaille opleverde. Sofie Dokter werd tweede met een nieuw PR van 5,89. Anouk Schoop (AV NOP) eindige met een PR van 5,72 helaas net buiten het podium. 

Sofie Dokter wist naast haar 2eplek op het verspringen en haar sensationele hoogspringen ook nog een podium plek op de 60mh te halen. Ze werd 2ein een tijd van 8,99. Ook Britt wist op de 60mh een zilveren medaille te behalen. Annabel Paul (Groningen Atletiek, Combigroep RTC/GA) liep in de series van de 200m een dik PR van 25,75. In de finale liep ze wederom hard, wat haar een bronzen plak bij de meiden U18 opleverde.

Een prachtig weekend met veel persoonlijke records, leermomenten en helaas hier en daar ook een tegenvallende prestatie.