Top Nationaal CD Indoor met GOUD voor Nando Kramer
Djalil Pater en Meike Huistra

Top Nationaal CD Indoor met GOUD voor Nando Kramer

Afgelopen weekend waren er maar liefst 22 RTC atleten actief bij de Decathlon Nationale CD indoor in Apeldoorn.
Deze wedstrijd was goed voor 4 podiumplekken, 14X een top 10 ranking, en er sneuvelden 25 PR’s!

Een aantal hoogtepunten:

D junioren zaterdag
In Apeldoorn kwamen op zaterdag eerst de D junioren aan de beurt. Dit waren er zo veel, dat de wedstrijd behoorlijk uitliep en sommige nummers wel meer dan een uur vertraging opliepen. De jongens en meiden lieten de moed niet zakken en streden vrolijk verder. Meike Huistra (11 jaar) sprong met 1,40 meter naar een bronzen medaille bij het hoogspringen en ook Sander de Haan (12 jaar) mocht het podium op. Hij deed mee aan polsstokhoogspringen. En ook al deden hier maar drie jongens mee aan dit bijzondere atletieknummer, Sander sprong maar wel mooi over 2,00 meter en werd daarmee 2e. Milou Sieperda (12 jaar) wist zowel bij hoogspringen ( 1,50 meter) als kogelstoten (11,56 meter) 4e te worden met ook nog eens twee PR’s. Ook Sabine Struik sprong een PR met 1,45 meter en werd daarmee 7e. Bij de loopnummers renden Sterre Kievit (12 jaar) en adspirant lid Liselot Smit (11 jaar) naar mooie tijden. Liselot werd met een dik PR van 1:54,33 op de 600 meter heel knap 5e bij de meisjes D1. Ook Sterre wist met 1:53,73 de top 10 bij meisjes D2 in te racen, zij werd 9e.
Rond acht uur ‘s avonds sloot Omnisport zijn deuren en konden bijna alle RTC’ers met een PR ‘in the pocket’ tevreden naar huis.

C junioren zondag
Op zondag stonden de junioren C op het programma en ook vandaag werden er weer prachtige resultaten neergezet. Olivia Carli (14 jaar) wist zich op de 60 meter met een tijd van 8,18 in de halve finale, te plaatsen voor de finale. Hier liep ze 8,24, goed voor een 6e plaats. Nynke Rijpma (13 jaar) wist ook de top 10 te halen. Met een sprong van 4,65 meter (net geen PR) werd zij 9e bij verspringen. Ziggy Veldman (14 jaar) haalde met zijn PR van 9,00 sec. op de 60mH de top 10 net niet en werd 11e.
Djalil Pater (14 jaar) liet de spanning bij het hoogspringen flink oplopen, toen hij met nog vier andere jongens C2 over 1,75 meter wist te springen. Het publiek hield de adem in terwijl de lat op 1,80 kwam te liggen. Na drie moedige pogingen bleef het 1,75 meter voor Djalil en was zijn volgende sprong op het podium voor een schitterende, gedeelde, bronzen medaille. Later wist Djalil met een afstand van 5,92 meter bij het verspringen ook nog eens 6e te worden, Djalils dag kon niet meer stuk. Ook Julian Keun (13 jaar) had een mooie dag, hij wist een PR op de 800 meter C1 neer te zetten in 2:21,58 en werd knap 6e.
De klapper van de dag was de 800 meter bij de jongens C2, waar zowel Wu Ping Kuiper als Nando Kramer (beiden 14 jaar), in de snelste serie, aan de start stonden. Wu Ping streed dapper voor wat hij waard was op deze afstand, die ‘eigenlijk niet mijn afstand is’ en wist, met een PR, 8e te worden. Nando liep een toprace: ‘We openden de race niet al te hard en nadat we de eerste 200 meter in 33 seconden doorkwamen ging iemand anders op kop lopen. Ik kon goed meekomen. Na 400 meter ging het tempo omlaag en dacht ik ‘nu moet ik er een klap op gaan geven’.’ Hij nam de koppositie weer over en na een paar keer omkijken ‘om te zien waar mijn tegenstanders waren’, gaf Nando zijn plek niet meer weg. Juichend kwam hij, als een echte 'baas', over de finish in een supersnelle 2:06,18: ‘ik was heel blij en kon het eerst niet helemaal geloven’, aldus een gelukkige Nando die, na een aantal vervelende tegenslagen, zijn dubbel en dwars verdiende gouden medaille mee naar huis mocht nemen! 'Een terechte winnaar, die er ook hard voor gewerkt heeft', zegt coach Adriaan na afloop, terwijl hij een klein vreugdedansje maakt.

Top nationaal indoortje hoor! (alle uitslagen zijn te vinden op atletiek.nu)