Mads Meijer zorgt voor vuurwerk in Soest

In Soest stond op oudejaarsdag traditiegetrouw de nationale Sylvestercross op het programma voor een aantal MiLa lopers van RTC Noord Atletiek. Een mooie afsluiter van het jaar, altijd goed voor nog wat spektakel tussen alle oliebollen door.

Mads Meijer (16 jaar) zorgde op de laatste dag van 2019 voor spetterend vuurwerk bij de 4 km. voor jongens junioren B. In een tijd van 14:08 rende hij met een gemiddeld tempo van 3:32 min/km het podium op voor een prachtige 3e plek! Mads had van tevoren bedacht om wat behoudender te starten om zichzelf zo later wat meer naar voren te kunnen werken. Dit lukte hem erg goed: ‘Het tempo lag in het begin vrij laag, wat ik zelf wel fijn vond’, vertelt hij na afloop. ‘Na de eerste ronde liep ik met ongeveer vijf anderen in een groepje net achter de kopgroep van drie. Ik bedacht mij dat, wanneer ik voor het podium wilde gaan, ik op dat moment wel aansluiting moest zien te vinden. Dus versnelde ik in een afdaling en was ik weg uit mijn groepje. Heel langzaam liep ik naar de nummer drie toe. Uiteindelijk kon ik hem op 200 meter voor de streep inhalen en kwam ik zelfs nog heel dichtbij de nummer twee. De finish kwam eigenlijk net iets te vroeg voor mij’. Mads is erg blij met zijn derde plek: ‘Hier kan ik weer mooi op voortbouwen. Het bevestigt dat ik, maar ook de hele bovenbouw MiLa groep, nu goed bezig is. We maken grote stappen en draaien goede trainingen met elkaar. Deze podiumplek is daar het resultaat van’, besluit een blije en trotse Mads.

Maar er zwoegden nog meer RTCers door het zand en de duinen van Soest. Nando Kramer, Julian Keun en Djalil Pater liepen bij de 2 km voor jongens junioren C naar een 13e, 27e en 35e plek. Nando (14) had zijn mooie 13e plek niet zien aankomen en is er heel blij mee, ook al werd hij op het laatste zandstuk nog door drie jongens ingehaald: ‘De start was niet hard. Daarna heb ik gelijk meegelopen in de kopgroep van zo’n 12 renners. Nadat Niels Laros er na 1 km vandoor ging ontstond er tot het einde van de race een lang lint van hardlopers’. Julian Keun (13) is als eerstejaars C junior tevreden met zijn 27e plek. Na de start kreeg hij nog een tak in zijn gezicht gezwiept, maar hij kon gelukkig lekker doorlopen. Djalil Pater (14), die deel uitmaakt van de explosieve RTC groep en voor het eerst meedeed aan de Sylvestercross, vond het leuk in Soest, maar vond het zand erg zwaar. Toch mag dat Djalils pret niet drukken, want op de vraag of crossen voor hem ook voor herhaling  vatbaar is komt er een volmondig en enthousiast ‘ja’. Hij weet alleen nog niet of hij aan alle cross wedstrijden mee gaat doen…

Verder startte nog Jamie Verhagen (17) bij de jongens junioren A en hij werd, vanuit een eerst 40e positie 26e. In het zand is Jamie nu eenmaal op zijn best en sneller dan de rest. Thijs Veenstra deed als ‘beginnende senior’ van 18 jaar mee aan het korte-cross-voor-mannen ‘geweld’ en werd daar knap 58e. Leroy Oostman (15) liep bij de junioren B. Helaas kon Leroy, die de afgelopen dagen ziek was en nog niet helemaal hersteld, zijn race niet uitlopen.

Een mooie cross met mooie resultaten om het jaar 2019 mee af te sluiten!

Voor alle uitslagen van de Sylvestercross: uitslagen.nl