Veel podiumplekken bij Verhoeve Groen cross (open Fries kampoenschap)
Jamie Verhagen in actie

Na het organiseren van het Noord Nederlands kampioenschap cross de afgelopen twee jaar, organiseerde de Verhoeve groen cross dit jaar het Open Fries kampioenschap cross. Het regende hier podiumplekken voor het RTC.

Als eerst stonden de D junioren op het programma. Sterre Kievit (12 jaar, die vorige week nog aan het sprinten was op de indoor atletiekbaan in Apeldoorn) had in plaats van haar sprintspikes nu haar crossspikes omgebonden en nam deel aan de 1400m lange cross. Dit deed ze zeker niet onverdienstelijk. Met een tijd van 5:43 wist ze naar het podium te lopen (derde plek).

Daarna kwamen de snelheidsduivels in actie op de sprintcross. Thijs Veenstra (18) stond hier aan de start. Na een mooie strijd finishte Thijs op de derde plek en legde de 1400m af in 4:28.

Vervolgens was het de beurt aan de C junioren waarbij Julian Keun (13) aan de start stond. Nadat het startschot geklonken had pakte Julian meteen de kop, en er was slecht één andere atleet die zijn hoge tempo kon bijbenen. Julian moest zijn meerdere uiteindelijk wel in hem erkennen en finishte de 2000m als tweede in een knappe tijd van 7:19.

Bij de B junioren kwamen namens het RTC Mads Meijer (16), Leroy Oostman (15) en Wouter Van den Akker (16) in actie. Zij moesten een afstand overbruggen van 4000m verdeeld over 2 rondjes. Wouter liet meteen zien nog steeds te beschikken over zijn goede vorm van de Warandeloop. Hij pakte vanaf het begin de kop en alleen Mads was in staat te volgen. Wouter won de cross uiteindelijk in 12:40, gevolgd door Mads (12:55). Leroy eindigde in 14:35 knap als derde. Een mooi '123’tje' dus.

Als laatst was het de beurt aan A junior Jamie Verhagen (17). Jamie moest een afstand van 6000m afleggen en deed dat in 21:49, goed voor de tweede plek.

Met een week voor de Sylvestercross lijken veel atleten van het RTC goed in vorm.