DRUK BEZOCHTE KICK-OFF RTC NOORD ATLETIEK

Na een bewogen zomer, waarin hoofdcoach en oprichter Guido van Weeren aankondigde aan de slag te gaan bij FC Groningen en daardoor te stoppen bij RTC Noord Atletiek, was vandaag de kick-off voor het nieuwe seizoen. Een nieuw seizoen met een opgefrist en vernieuwd tien jarig RTC! Want een afscheid biedt ook mogelijkheden om goed te kijken naar de organisatie, werkwijze en aanpak. Dit heeft o.a. geresulteerd in een mooie samenwerking met Team 4 Mijl, het aannemen van Anouk Trooster als bovenbouwtrainer en een nieuwe sportkledinglijn, zodat de RTC atleten weer fris en fit aan de start van het najaar seizoen kunnen beginnen.

Nadat de atleten begonnen met een trainingscarrousel op de atletiekbaan, waar ook de nieuwe kleding werd uitgereikt, werd er in het nieuwe Topsport Zorgcentrum Groningen een presentatie gegeven over het nieuwe seizoen en de samenwerking met Team 4 Mijl.

Met het vertrek van Guido is er ook afscheid genomen van een aantal atleten, waarvan de meesten zijn doorgestroomd naar Team 4 Mijl. Zij en Guido waren niet aanwezig, maar werden uiteraard eervol genoemd door de voorzitter van RTC Alfred Kuiper. Na dit voorwoord, vertelden Sybout Wijma, hoofdcoach explosief & meerkamp, en Eddy Kiemel, hoofdcoach bij Team 4 Mijl, wat de atleten het komende seizoen kunnen verwachten. Nieuwe atleten werden verwelkomd en door hun eigen coach, door middel van een diepte-interview, voorgesteld en de trainers werden door Sybout in het zonne(bloeme)tje gezet. Eddy vertelde over de visie van Team 4 Mijl en het belang van teamwork. Want juist bij zo’n individuele sport als atletiek heb je elkaar hard nodig om optimaal te kunnen presteren. Ook vertelde hij over passie hebben voor je sport, want “passie kan nooit worden opgelegd, maar alleen blootgelegd”. Deze uitgangspunten passen ook perfect bij de kernwaarden van RTC Noord Atletiek: Passie, Respect, Samen en Daadkracht.

Na het hartelijk bedanken van Lars van Hoeven, ex-RTCer en nu 400 meter- (48,30) en 800 meter loper (1.50,18) op Papendal bij bondscoach Grete Koens, voor het belangeloos maken van de prachtige ‘kick-off-movie’, werd er natuurlijk nog een groepsfoto gemaakt. Met het maken van deze foto in de nieuwe kleding werd de kick-off afgesloten.

RTC is er weer helemaal klaar voor, kom maar op met dat nieuwe seizoen!