Anouk Schoop en Robin Honebecke pakken goud

Naast de meerkampers op het NK kwamen er ook nog andere atleten van het RTC in actie dit weekend. In Amsterdam werd de derde editie van de Phanos Sprint Horde Indoor gehouden en er werd gecrosst in Zuidlaren. Hieronder volgt een overzicht van de hoogtepunten.

De Phanos Sprint Horde Indoor staat garant voor snelle races. Niet alleen vanwege de korte afstanden, maar ook door het sterke deelnemersveld. Anouk Schoop (16) en Brecht van der Vliet (14) lieten zien goed in vorm te zijn richting het NK junioren. Anouk was bij de 60 meter horden voor de meiden junioren B de snelste in de series. Ze noteerde een nieuw PR van 8,89. Even later greep ze in de finale  de winst met een tijd die een fractie langzamer was dan in de series: 8,93. Vervolgens stond Brecht aan de start op de 60 meter vlak. In de series liep ze naar 8,35 en bemachtigde daarmee een plek in de finale. Daar vloog ze vervolgens in 8,26 over de blauwe baan. Dat was iets langzamer dan haar PR, maar goed voor een vierde plaats.

In Zuidlaren vond de Arnoud Magnin Wintercross plaats. Kwamen er in Amsterdam twee meiden van het RTC in actie, hier waren dat twee jongens. Robin Honebecke (20) en Nando Kramer (13) hadden zondag hun crossspikes ondergebonden voor een zeer mooie cross door de bossen van Zuidlaren. Nando nam deel aan de race over een enkele ronde van iets minder dan vier kilometer. Helaas kreeg hij na 2 km last van misselijkheid en moest hij gas terugnemen. Hij finishte na 18.16 en werd daarmee zevende. Robin startte tegelijk met Nando, maar moest het dubbele aantal kilometers afleggen. Hij nam meteen de leiding en stond die ook niet meer af. Na 27.46 kwam hij als eerste over de meet met een voorsprong van ruim een minuut op de nummer twee.