PR's en podiumplaatsen bij AV PEC Indoor

Veel RTC-atleten kwamen in actie bij de AV PEC Indoor afgelopen zaterdag. Het Omnisport in Apeldoorn kleurde dus weer een mooi aantal keren zwart-rood tussen en buiten de banen. Belangrijker nog is dat er zowel veel PR's werden neergezet als topklasseringen werden gehaald in aanloop naar het NK junioren. Een overzicht van de hoogtepunten.

Op de 1500m (JJB) kwamen Mads Meijer (15) en Jamie Verhagen (16) in actie. Beide jongens liepen met een vurig eindschot naar een mooi PR. Jamie finishte in 4.37,39 en legde beslag op de vijfde plek. Mads zijn 4.19,46 was naast een PR ook voldoende voor de eerste plek zaterdag. Een mooie test voor het NK. Mads zal dan bijvoorbeeld op de dubbele afstand, de 3000 meter, een gooi doen naar een medaille.

Manon Schoop (19) en Rutger Hoekstra (15) namen deel aan het hoogspringen. Manon sprong bij de vrouwen senioren naar 1,70 en werd daarmee tweede. Manon lijkt daarmee helemaal in orde voor het NK en het opeisen van haar volgende hoogspringtitel. Rutger sprong bij de jongens junioren B naar een hoogte van 1,75 en werd daarme vijfde.

Thomas Kwint (18) nam deel aan de 800m. In zijn tweede indoorwedstrijd van dit seizoen liep hij na een spannend duel naar een mooi PR van 1.53,96. Ook Thomas zal een gooi doen naar eremetaal aankomend NK, nadat hij afgelopen zomer al een mooie derde plek pakte op de 1500 meter.

Sarah Van Beilen (16), Anouk Schoop (16), en Kira Hendriks (15) namen deel aan de 60 meter horden voor meisjes junioren B. Kira liep keurig naar een PR van 9,77 en werd daarmee 23e. Sarah en Anouk schopten het tot de finale. Anouk werd daarin uitstekend vijfde in 9,03 en Sarah zat haar op de hielen, want zij werd met een tijd van 9,13 zesde.

De drie dames kwamen op nog meer onderdelen aan de start. Allereerst, Anouk was te vinden bij het verspringen. Ze sprong naar 5,27 meter en werd daarmee, net als in de hordenfinale, vijfde. Sarah koos als extra onderdelen het hoogspringen en kogelstoten. Bij het hoogspringen zette ze een mooie prestatie neer door over een hoogte van 1,65 meter te zweven. Hiermee werd ze tweede. Het kogelstoten ging minder en ze stapte voortijdig uit de wedstrijd. Sophie van den Berg zat overigens bij dezelfde wedstrijd beter in haar vel. Zij stootte de kogel in haar laatste poging naar een afstand van 12,29 meter. Ze werd hiermee derde! Kira koos naast de 60 meter horden ook om aan de start te verschijnen bij de 60 meter vlak. Ze liep naar een tijd van 8,37 wat opnieuw een PR betekende. Ze werd op dit onderdeel vergezeld door Brecht van der Vliet (14). Brecht zette de klokken stil op 8,24 en was daarmee  een fractie sneller dan Kira. Ze werd met deze tijd negende.

Op de 400 meter kwamen Eva Mollema (20), Jonne Rode (15) Noortje Huitema (14) en, bij de jongens, Robin Boersma (17) in actie. Robin en Jonne konden na hun races een PR bijtekenen. Robin eindigde met 51,74 als zesde bij de jongens junioren A en Jonne liep met 1.05,15 naar een 21e plek bij de meiden junioren B. Noortje was een aantal seconden sneller en liep met 1.01,57 bij, eveneens, de meiden junioren B naar een 13e plaats. Eva liep bij de dames senioren naar een prima seizoensopener van 59,14. Ze werd hiermee 13e.

Deze RTC-atleten lijken allemaal klaar en topfit te zijn voor het Nederlands kampioenschap indoor in Apeldoorn op 9 en 10 februari. Kom jij ze aanmoedigen?