RTC’ers halen aan de lopende band PR's bij C-indoor

Na de D-junioren zaterdag, mochten zondag de C-junioren aantreden op het officieuze NK indoor: de nationale CD indoor. Vijftien RTC’ers streden mee om de prijzen. Podiumplaatsen werden helaas niet gepakt, maar wel waren sommigen een aantal keren heel dichtbij! Ook mochten er vele PR's worden genoteerd na afloop. Hieronder volgt een overzicht van de hoogtepunten.

Brecht van der Vliet was dichtbij een podiumplaats bij het verspringen (MJC2), maar werd net vierde. Ze mocht wel een mooi nieuw PR noteren van 5.15 meter, wat meer dan tien centimeter verder was dan haar oude PR. Ze kan dus tevreden terugkijken op de wedstrijd. Ook omdat ze naast een PR op het verspringen ook nog een PR liep  op de 60m horden namelijk 9,41. Die prestatie was ook nog eens goed voor een zesde plaats in de finale.

Ziggy Veldman wist net als Brecht de finale te halen bij het verspringen en kopieerde haar prestatie: hij sprong naar 5.15 meter en een PR. Wel deed hij dit bij de JJC1. Z'n sprong was goed voor een keurige achtste plek. Ook zette Ziggy nog een PR neer op de 60 meter met een tijd van 8,29.

Iemand anders die meerdere PR’s behaalde is Djalil Pater. Hij haalde een PR op het hoogspringen en het kogelstoten voor JJC1. Met een hoogte van 1.65 werd Djajil zesde bij het hoogspringen en  een stoot van 9.46 meter in de kwalificatie betekende zijn tweede PR. In de finale kwam Djalil iets minder ver, maar hij werd desondanks tiende. Naast het kogelstoten en het hoogspringen deed hij ook nog mee aan de 60m sprint waar hij voor de tweede keer die zondag zesde werd. Ook Djalil kan dus heel tevreden op zijn C-indoor terugkijken.

Wu Ping Kuiper werd vierde op de 1500 meter voor JJC1. Jammer genoeg kwam hij net wat te kort voor een podiumplaats. Hij kwam over de streep in een tijd van 4.41,99. Zijn race was overigens wel goed voor een PR.

Tess Gerdes beleefde een beetje hetzelfde scenario. Ze eindigde net naast het podium, maar mocht wel een mooi PR noteren. Tess deed dit bij het hoogspringen voor MJC1. Ze sprong naar 1.50 meter. Haar concurrente deed dit ook, maar het net wat minder foutsprongen, waardoor zij er met het brons vandaar ging. Een beetje zuur, maar desalniettemin kan Tess trots zijn op haar prestatie en resultaat.

Akaash Spikman had een drukke dag. Hij deed mee aan de 60 meter, de 60 meter horden en het verspringen. Hij maakte het zichzelf daarna nog 'moeilijker' door bij alledrie de onderdelen ook nog eens de finale te halen. Uiteindelijk werd hij twee keer zevende en een keer vijfde (op de 60 meter horden). Ook kon hij nog twee PR's bijschrijven die hij in de series van de 60 meter en 60 meter horden had gelopen. Een uitstekende prestatie.

Alle atleten kunnen trots terugkijken op dit weekend. Iedereen heeft z'n uiterste best gedaan en is daarvoor beloond met PR's (25!) óf met leermomenten!