Goede prestaties bij officieus NK indoor D-junioren

De D-junioren Jill Uilhoorn, Jip Boerema, Julian Keun en Sterre Kievit hadden gisteren hun belangrijkste indoorwedstrijd van het jaar: de nationale D-indoor. Dit is het officieuze NK indoor voor D-junioren en de eerste in een reeks van NK's die gaan volgen. In Apeldoorn hebben de vier geprobeerd het beste uit zichzelf te halen en zo hoog mogelijk te eindigen. Ze konden na de wedstrijd een aantal mooie prestaties bijschrijven.

Eerstejaars D-juniore Sterre mocht de dag aftrappen met het kogelstoten. Ze liet de kogel neerkomen op 7.07 meter en daarmee  werd ze 28e. Dit was niet haar beste prestatie van de dag, want op de 600 meter eindigde ze net naast het podium met een PR van meer dan 6 seconden. Ze liep naar prachtige tijd van 1.54,80. Eerder op de dag had Sterre ook al twee keer gesprint. Ook op de 60 meter behaalde ze een PR. Ze kwam tot een tijd van 8,96.

Naast Sterre mocht ook Jill aan de start verschijnen op een 60 meter. Dit keer bij de tweedejaars meiden D. Jill bereikte in deze categorie knap de finale.  Met 8,37 kwam ze tot een uitstekende 6e plek. Naast drie keer 60 meter sprint heeft Jill tussendoor ook nog twee keer 60 meter horden gelopen wat de prestatie al helemaal knap maakt. Daarbij schopte ze het trouwens tot de halve finales.

De derde dame die meedeed is Jip. Jip liep de verste afstand van de RTC'ers: vijf rondjes op de rondbaan, oftewel een 1000 meter. Ze verbrak haar PR en kwam tot een keurige tijd van 3.37,81 en een twintigste plaats.

Julian was de enige jongen van het RTC die vandaag deelnam. Julian liep ook een langer loopnummer, maar koos voor de 600 meter in plaats van de 1000 meter. Ook hij kwam in een recordtijd over de streep. Hij finishte als 10e in een tijd van 1.48,54.

Al met al hebben de jongste leden van het RTC veel PR’s gehaald. Een goed voorbeeld voor de atleten van één of twee jaar ouder, want die komen vandaag in actie bij de Nationale C-indoor!