PR's sneuvelen in Apeldoorn

Veel PR's van RTC-atleten zijn gesneuveld afgelopen weekend. Zowel bij de Isokin Indoor Track meeting in Apeldoorn als de Clarholzer Hochsprungmeeting in Herzebrock-Clarholz konden vele oude besttijden, -afstanden en -hoogtes uit de boeken gehaald worden. Ook werden er veel podiumplekken behaald. Hieronder een overzicht met de hoogtepunten.

De 60 meter horden was sterk bezet en dan met name door de dames. Rianne Beuling (19) liep in de finale naar een vierde plek in een mooi PR van 8,94. Ze wist hiermee voor het eerst onder de negen seconden te lopen. Later kwam Rianne ook in actie op de 60 meter waar ze ook een sneller was dan ooit: ze liep naar 7,96. Bij de meisjes junioren C en D stonden Brecht van der Vliet (14) en Jill Uilhoorn (12) aan de startlijn bij de 60 meter horden. Beiden schopten het tot de finale. Bij de meisjes D werd Jill tweede met een PR van 10,56.  Brecht werd eveneens tweede, maar dan bij de meisjes C. Ze finishte in 9,55. Robin Boersma (17) vloog over de hekken bij de jongens junioren A. Ook hij eindigde als tweede met een PR van 8,29.

Op de 1000m kwamen Leroy Oostman (14), Nando Kramer (13), Julian Keun (12) en Ruth Zijlstra (13) in actie. Bij de jongens junioren D greep Julian net naast het podium maar kon na het verbeteren van zijn PR met ruim een seconde (3:18,07) tevreden naar huis gaan. Even later liepen Leroy en Nando de 1000m bij de junioren C. Leroy wist voor het eerst de magische barriere van 3 minuten te doorbreken. Hij finishte in 2:58,77 en dat was goed voor de derde plaats. Nando finishte net boven de 3 minuten grens en werd vierde in 3:03,56. Ook voor Nando was dit een peroonlijk record. Ruth finishte bij de meisje junioren C als negende in 3:21,22 en daarme was ze sneller dan ze ooit was.

Eerder op de dag liet Ruth al zien ook snel te zijn op de sprint. Op de 60 meter liep zij een PR van 8,78. Ook Jill Uilhoorn liep naast haar PR op de 60 meter horden ook naar een PR op de 60 meter vlak met 8,28.

Brecht werkte ook meerdere onderdelen op één dag af. Op de 200 meter voor meisjes C werd ze vierde. Ze legde de ronde af in een luttele 27,15 seconden.

Wu Ping Kuiper sloot in Apeldoorn de dag af op de 1500 meter. In zijn eerste 1500 meter indoor ooit werd Wu ping knap derde in 4:45,47.

Niet alleen in Apeldoorn, maar ook in Duitsland waren RTC'ers te vinden. Zo wist tweevoudig Nederlands kampioen Manon Schoop (18) naar een tweede plek te springen met een prima seizoensopener van 1,75 meter. Sarah Van Beilen (16) sprong in haar categorie naar de winst. Zij zweefde over de op 1,73 meter neergelegde lat. Dit was goed voor een mooie nieuw indoor PR.