Bijna podium op dag twee officieus NK C-junioren

De RTC’ers zetten de tweede dag van het officieus NK C-junioren door met waar ze de eerste dag  mee bezig waren. Ook op de zondag werden namelijk een mooi aantal top-10 klasseringen en persoonlijke records behaald. Soms kwam het podium zelfs heel dichtbij.

Annabel Paul had zich als vierde geplaatst voor de 80 meter horden. Een medaille was dus op papier binnen handbereik. In de series liet ze zien in goede vorm naar Amsterdam gekomen te zijn, want ze plaatste zich met 12,38 als tweede voor de halve finale. In deze vervolgronde haalde ze nog eens een tiende van haar tijd van de series af en was zo als derde geplaatst voor de finale. Ze wist zich in de eindronde nog eens te verbeteren, maar helaas waren drie meiden net wat sneller. Desondanks restte Annabel een uitstekende vierde plek en een tijd van 12,15!

Nanou Hofman kwam ook uit op de 80 meter horden, maar kwam niet door de series. Ze zette een tijd van 15,16 neer.

Tussen de series en halve finales 80 meter horden liep Annabel ook nog de 300 meter. Ze werd vergezeld door teamgenotes Olivia Carli, Ruth Zijlstra, Noortje Huitema en Brecht van der Vliet. Noortje wist van het vijftal dames de snelste tijd neer te zetten in de series. Ze finishte in een persoonlijk record van 42,25 en plaatste zich zo als vijfde voor de finale. Ook Brecht bemachtigde een plaats in de startblokken voor de eindronde. Zij liep eveneens naar een PR en noteerde de zevende tijd 42,32. Olivia noteerde 44,31, Annabel kwam tot 46,00 en Ruth passeerde de lijn na 46,92 seconden. Ze werden 13e, 21e en 25e. In de finale wisten Noortje en Brecht hun klassering in de series uiteindelijk te handhaven. Noortje pakte een mooi vijfde plaats met een tijd van 42,49 en Brecht werd zevende in 42,75.

Bij de heren had het RTC drie ijzers in het vuur op de 300 meter mét horden. Djalil Pater, Luuk Forrer en Akaash Spikman zaten in de startblokken. Djalil schoot weg en liep naar een PR van 45,32. Hij werd daarmee 21e. Luuk eindigde één plekje lager en bleef anderhalve seconde verwijderd van zijn persoonlijke record. Hij noteerde 46,09. Akaash bereikte helaas niet de finish.

Dit was erg jammer, want Akaash liet in de series van de 100 meter zien goed in vorm te zijn. Hij noteerde namelijk een tijd van 12,28, wat een PR betekende en plaatsing voor de volgende ronde. Echter in de halve finales startte hij niet meer door fysieke ongemakken. In de series kwamen overigens ook Luuk Forrer, Thijs Sturing en Ziggy Veldman aan de start. Luuk zette van de drie de snelste tijd neer met 13,01. Ziggy noteerde 13,07 en Thijs kwam tot 13,77. Helaas bleken de tijden niet goed genoeg voor de halve finales.

Djalil kwam naast de eerdergenoemde 300 meter horden ook nog in actie bij het verspringen en hoogspringen. Zaterdag had hij zich bij het hoogspringen met een PR van 1,70 meter geplaatst voor de finale. Gisteren mocht hij dus een gooi doen naar de medailles. Hij kwam echter niet meer tot zijn nieuwe persoonlijke record en sprong naar 1,66 meter. Dit was uiteindelijk goed voor een elfde plek. Echter, dit was niet Djalil zijn enige finale op de zonnige zondag. Ook bij het verspringen wist hij met een PR naar de finale te springen. Zijn sprong van 5,81 meter betekende een verbetering van zijn vorige persoonlijke record met een halve meter! In de finale kwam hij iets minder ver. Zijn 5,43 meter bleek goed voor een tiende plaats.

Ook Ziggy Veldman en Albert van der Woude konden bij het verspringen een afstand op de einduitslag noteren. Ze wisten zich niet te plaatsen voor de finale, maar Albert kon wel een PR bijschrijven met 5,03 meter en Ziggy kwam tot 5,26 meter. Ze werden respectievelijk 28e en 21e.

Geen dames die gisteren uitkwamen bij het verspringen (al was het maar omdat dit onderdeel zaterdag werd gehouden), maar wel op de 150 meter en 80 meter horden. Danique Huisjes liep naar een PR op de 150 meter en wist negende van Nederland te worden. Ze noteerde een tijd van 19,90. Olivia Carli kwam net iets later over de streep en noteerde 20,37. Zij werd vijftiende. Nanou Hofman ging voor de korte sprint met hordes. In de series kwam ze tot een tijd van 15,16 en werd daarmee 42e.

Danique kwam ook nog in actie bij het kogelslingeren. Ze wierp het gevaarte naar een afstand van 22,31 meter en werd daarmee negende. Lotte Slomp eindigde net een plaatsje hoger en kon, nadat ze de ring uitstapte, een persoonlijk record noteren van 23,70 meter.

Jildou Binnema en Hannah Moll kozen voor een ander werponderdeel: het speerwerpen. Hannah liet de speer landen op 30,30 meter en werd zo vijftiende. Jildou zag na afloop een afstand van 23,48 achter haar naam staan. Zij werd 28e.

Ten slotte kwamen nog twee RTC’ers in actie op de langere afstanden. Leroy Oostman had op voorhand kans op een podiumplek. Hij stond namelijk als vierde geplaatst. Echter, hij kwam in de wedstrijd niet in de buurt van zijn PR en werd zevende. Hij liet een tijd van 5,18,26 noteren op het uitslagenformulier. Nando Kramer stond in zijn baan voor een 800 meter. Echter, het geluk bleek niet echt aan Nando zijn zijde. Op de zaterdag trok hij zijn spike kapot vlak voor de start van de 300 meter en gisteren bleek de serie simpelweg te snel, waardoor hij meer dan de helft van de race alleen liep. Hij werd zestiende en liep naar een tijd van 2.11,56.