Prima prestaties op eerste dag officieus NK C-junioren

De C-junioren van het RTC hebben op de eerste dag van de C-spelen een mooi aantal PR’s en top-10 klasseringen behaald. De C-spelen in Amsterdam vinden traditiegetrouw aan het eind van de zomervakantie plaats en zijn de officieuze Nederlands kampioenschappen voor C-junioren. In het zonnetje zetten de RTC’ers gisteren mooie prestaties neer.

Zo wisten twee dames zich te plaatsen voor de finale van het verspringen. Danique Huisjes en Esmee Douma sprongen in de kwalificatie knap de top-12 binnen. Esmee sprong naar 4,78 meter en Danique wist zelfs een overtuigend PR te springen van 5,13 meter. In de finale wist Esmee zich ten opzichte van de kwalificatie goed te verbeteren. Ze belandde ditmaal 40 centimeter verder in de bak en dat leverde haar een mooie zesde plek op. Danique kwam wat minder ver, maar handhaafde zich met 4,96 meter op de tiende plek. Naast Danique en Esmee, kwamen ook Lotte Slomp en Tess Gerdes in actie in de kwalificatie. Lotte sprong naar 4,24 meter en Tess zette 4,37 meter op de einduitslag.

Tess kwam naast het verspringen ook naar Amsterdam voor de 300 meter horden. Ze werd in de series vergezeld door Brecht van der Vliet, Annabel Paul en Nanou Hofman. Brecht wist zich ijzersterk te plaatsen voor de finale. Ze zette met 46,38 de tweede tijd op de klokken. Annabel kwam dichtbij een finaleplek, maar plaatste zich net niet. Zij verscheen als negende in de uitslag, maar wel met een persoonlijk record van 47,66. Nanou en Tess kwamen in 55,92 en 59,85 over de finish en werden daarmee 33e en 37e. In de finale had Brecht ten slotte een iets mindere race dan in haar serie. Ze noteerde 46,89 en werd daarmee vijfde, wat uiteraard nog steeds een uitstekende uitslag is.

Bij het hoogspringen voor de jongens begonnen Djalil Pater en Albert van der Woude aan de kwalificatie. Beiden behaalden een PR en Djalil schopte het zelfs tot de finale! Albert sprong foutloos tot 1,65 meter, maar tikte daarna driemaal de lat eraf op 1,70. Deze hoogte wist Djalil wel te slechten. Hij had één foutsprong op 1,65, maar zag dat vijf centimeter hoger genoeg was voor een finaleplek. De finale wordt vandaag gesprongen.

Luuk Forrer en Thijs Sturing kozen voor obstakels van een iets mindere grootte. Zij zaten in het startblok voor de 100 meter horden. Luuk bleef steken op een tijd van 16,56 en bleef daarmee verwijderd van een PR of finaleplek. Thijs kon wel een PR noteren. Hij passeerde de streep na 18,06 seconden.

Luuk en Djalil kwamen ook nog aan de start op de 150 meter. Djalil bleek van de twee de rapste en noteerde een persoonlijke record van 18,41. Hij werd hiermee veertiende. Luuk kwam driekwart seconde later over de finishlijn. Hem resteerde een tijd van 19,22 en een 25e plek.

Ook bij de meiden kwamen er een aantal RTC’ers aan de start op sprintonderdelen. Baudien Venema en Olivia Carli schoten uit de startblokken op de 80 meter. Beide dames mochten na de series nog eens in actie komen in de halve finales. Olivia had namelijk in haar serie een keurige 10,64 genoteerd en plaatste zich zo als elfde. Baudien kwam een fractie later over de streep met 10,74, maar ook haar dertiende plek was genoeg voor de volgende ronde én een PR! In de halve finales waren beiden echter iets langzamer dan eerder op de dag. Olivia werd met 10,81 uiteindelijk elfde en Baudien haar 10,92 was goed voor een negentiende plek.

Olivia kwam aan het eind van de dag echter nog eens uit op de 80 meter, maar ditmaal in een estafette. Ook Lotte Slomp maakte deel uit van dit team (AAC’61). Het tweetal snelde met hun teamgenotes naar een vijfde plek! De eindtijd was 42,47.

Wu Ping Kuiper en Nando Kramer zijn de laatste heren in dit verslag. Wu Ping had de laatste weken goede trainingen gedraaid en stond aan de start op de 1500 meter. Het doel was een PR. Hij had enige tijd geleden al de magische 4.30 geslecht en hoopte gisteren daar nog wat tijd vanaf te halen. Wu Ping kwam dichtbij, maar bleef helaas steken op 4.30,45. Hij werd tiende. Nando streed op een kortere afstand om een goede tijd en klassering, namelijk de 300 meter. Echter, vlak voor de start trok hij zijn spikes kapot, wat resulteerde in de nodige stress. Dit was merkbaar tijdens zijn race. Hij noteerde een tijd van 44,40 en werd 20e.

Jildou Binnema en Danique Huisjes vertegenwoordigden het RTC op twee technische onderdelen: het discuswerpen en kogelstoten. Danique liet de kogel landen op 9,34 meter en werd daarmee 31e. Jildou kwam tot een afstand van 8,48 en werd 37e. De discus leverde haar een hogere klassering op. Met 25,57 meter werd ze 16e.