Vier Noord-Nederlands kampioenen meerkamp

Vier RTC’ers werden Noord-Nederlands kampioen op de meerkamp. Deze meerkamp vond plaats afgelopen weekend in Stadskanaal. Naast de vier winnaars deden er ook nog acht andere RTC-leden mee.

D’Sean Holaman eindigde op een gedeelde eerste plaats bij de jongens B-junioren. Zelfs zonder punten op het onderdeel polsstokhoogspringen! Hij behaalde op maar liefst vijf onderdelen een PR: de 110 meter horden, de 1500 meter, discuswerpen, hoogspringen en speerwerpen. Op de sprintonderdelen was hij met name een klasse apart.

Ook Djalil Pater behaalde vele persoonlijke records, namelijk maar liefst vier. Hij werkte de 100 meter horden en de 1000 meter sneller af dan ooit en ook zijn afstanden van 32,70 en 26,42 meter op het discus- en speerwerpen overtroffen zijn beste prestaties tot dan toe. Met name op de eerste dag, ondanks de mindere weersomstandigheden, legde hij een basis die op zondag genoeg bleek voor de overall winst bij de jongens junioren C1. Zijn commentaar na het weekend luidde dan ook: "Het ging super goed."

Annabel Paul mag zich ook Noord-Nederlands kampioene noemen, zij bij de meiden junioren C2. Ze behaalde op drie van de zeven onderdelen een PR. Namelijk bij het kogelstoten, speerwerpen en verspringen. De basis, echter, legde zij net als Djalil en D'Sean op de sprintonderdelen. Met de snelste tijd op de 80 meter horden en de 150 meter haalde ze veel punten binnen. Overigens kan ze ook op een wat langere afstand goed uit de voeten. Op de 600 meter liep ze namelijk naar de snelste tijd met 1.45,67.

Tess Gerdes was de vierde Noord-Nederlandse kampioen(e) van de deelnemende RTC'ers. Een stabiele reeks resultaten en een PR op de 600 meter leidde haar naar een mooi puntenaantal van 3333 punten en een vierde plaats overall bij de meiden junioren C2. Ze moest overigens nog wel strijd leveren op het laatste onderdeel met teamgenote Lotte Slomp. Deze had al PR's neergezet op de 80 meter horden door te finishen in 14,24 secondes en het speerwerpen met een afstand van 26,84 meter. Op de 600 meter was Tess echter net de betere.

Een andere opvallende prestatie werd geleverd door Thijs Sturing. Hij verbeterde zijn persoonlijke record op maar liefst zes van de acht onderdelen. In het kielzog van trainingsmaat Djalil werkt hij gestaag aan de weg omhoog.

Sarah van Beilen, winnares van zilver op het NK-meerkamp, deed als voorbereiding op het EK<20 in Borâs niet de gehele meerkamp. Na de horden en het hoogspringen liet ze de meerkamp voor gezien.