Een lastige middag in Hilversum

Vijf RTC leden namen deel aan de derde wedstrijd van het nationaal baancircuit, de Klaverblad Arena Games in Hilversum. De prestaties vielen voor de atleten wat tegen. De oorzaken daarvoor wisselden. Zo viel onder andere het weer wat tegen met regen, wind en een niet al te hoge temperatuur.

Eva Mollema (20) kon echter nog best content zijn met haar prestatie. Ze was de eerste RTC’er die in actie kwam. De atlete van de afdeling Groningen liep haar 400 meter in een tijd van 59,30. Dit was na verschillende blessures een prima tijd met perspectief op meer. Thomas Kwint (19) kwam op de 800 meter in actie. De tijd van 1.56,74 stelde hem niet tevreden, maar er zat nog vermoeidheid in de benen van de week ervoor. Ook legde een overenthousiaste haas een veel te hoog tempo op aan de groep. Tom Hendrikse (20) zocht het een aantal rondes langer. Hij liep een 3000 meter kwam in een tijd van 8.31,01 over de finish. Tom had echter liever een scherpere tijd op de klokken gehad. 

Vanuit de afdeling Heerenveen kwamen Anouk Schoop (17) en Rianne Beuling (19) in actie. Anouk kwam tot een afstand van 5,34 meter bij het verspringen. Helaas moest ze halverwege de wedstrijd staken door een blessure aan haar hamstring. Rianne kon haar wedstrijden wel afmaken en liep de 100 meter en 100 meter horden. Ze noteerde respectievelijk 12,60 en 14,71, maar deze tijden waren ruim boven haar PR’s.