Punten halen bij de CD-competitie in Stadskanaal en Heerde

De derde CD-competitiewedstrijd leverde wederom veel persoonlijke records op. Veel RTC-atleten waren neergestreken in Stadskanaal of Heerde afgelopen zaterdag. Hieronder volgt een overzicht van de opvallendste prestaties.

Met name de 300 meter horden voor MJC ging de RTC-atletes goed af. Tess Gerdes haalde een mooi aantal punten binnen voor haar club EAC de Sperwers in Heerde. Ze werd tweede in een PR van 50,85. In Stadskanaal behaalden ook Danique Huisjes (Groningen Atletiek), Maud Visscher (Groningen Atletiek) en Nanou Hofmann (AV Aquilo) een persoonlijke record. Danique werd derde en noteerde 52,42. Maud zette 53,32 op de klokken en werd zevende. Ten slotte liep Nanou naar 53,41 en een achtste plek.

Maud kwam ook nog in actie bij het kogelstoten. Ze wist de kogel naar 10,48 meter te stoten en werd daarmee tweede. Ook was dat haar tweede PR van de dag. Het kogelstoten werd overigens gewonnen door teamgenote Esmee Douma (Groningen Atletiek). Zij stootte de kogel 17 centimeter verder dan Maud. Ook de derde plek was voor een RTC’er. Annabel Paul (AV Jahn II) liet de kogel op exact een (PR-)afstand van 10 meter landen.

Brecht van der Vliet (Groningen Atletiek) landde bij het verspringen in Stadskanaal verder in de bak dan ooit met 5,17 meter. Dit betekende ook een eerste plek en de negende plek op de nationale ranglijst.

Djalil Pater is prima in vorm. Bij het hoogspringen won hij met een hoogte van 1,65 meter. Op de 300 meter horden liep hij vervolgens naar een persoonlijk record van 46,32 en een tweede plek.

Lotte Slomp (AAC’61) wist ook een PR neer te zetten, maar dan bij het speerwerpen. Ze liet de speer landen op 26,77 meter landen en werd daarmee zesde. Jildou Binnema wierp de speer nog net iets verder. Zij wierp naar een PR-afstand van 29,33 meter en een derde plek.

Julian Keun (Groningen Atletiek, JJD), Ruth Zijlstra (AV Heerenveen, MJC) en Sterre Kievit (Groningen Atletiek, JJD) kozen voor de langere looponderdelen. Julian laat zien goed in vorm te zijn en geleidelijk steeds beter te worden. Na 1000 meter stond er 3.04,77 op de klok wat wederom een PR betekende en een verbetering van drie secondes vergeleken met z’n vorige besttijd. Ruth Zijlstra liep eveneens naar een tweede plek, maar liep een 800 meter. Ze raffelde de twee rondes af in 2.30,17 (PR).

Ten slotte, Sterre wist weliswaar geen persoonlijk record te behalen, maar liep wel op zowel de 1000 meter als de 60 meter naar de eerste plaats en haalde zo veel punten binnen voor haar team. Ze noteerde 3.26,25 op de 1000 meter en 9,01 op de 60 meter.