RTC-atleten door weer en wind bij Martinibokaal

Onstuimig weer zorgde voor lastige omstandigheden bij de Martinibokaal afgelopen zaterdag. Desondanks wisten verscheidene RTC-atleten goede prestaties neer te zetten. Hieronder een overzicht met de hoogtepunten.

Wouter Van de Akker maakte zijn debuut op de 3000 meter. Met als doelstelling zo goed mogelijk met de kopgroep mee te gaan, wist hij wel raad. In de rug van twee concurrenten en uit de wind liep hij een overtuigende race. Wouter zette een knappe tijd van 9:01,37 neer wat goed was voor een eerste plek bij de jongens junioren B.

RTC/GA-combigroep atlete Sofie Dokter (MJB) nam haar goede vorm na haar NK-winst van vorige week mee naar Groningen. Op het kogelstoten werd ze tweede met 12,27 meter en met het speerwerpen werd ze nogmaals tweede en wierp ze haar speer naar 37,86 meter.

Ook Danara Stoppels (MJB) kende een erg goede dag. Aan alle vier de onderdelen waar ze aan deelnam, ging ze er met de winst vandoor. Op discus behaalde ze met 38,84 meter zelfs een nieuw PR. Haar andere winnende onderdelen waren: speerwerpen, kogelstoten en de 100 meter.

Anouk Schoop (MJB) kon aan het eind van de dag eerste plaatsen op haar CV bijschrijven. Op de 100 meter horden won ze in een tijd van 15,09 en ook met verspringen was ze de beste met 5,27 meter.

Voor de C- en D-junioren was de Martinibokaal tevens het Noord-Nederlands kampioenschap. Er werden door de RTC-atleten veel medailles gepakt en een aantal titels en PR's. Zo combineerde Danique Huisjes (MJC) beide door eerste te worden bij het kogelslingeren met een PR-afstand van 32,53 meter.

Djalil Pater werd tweemaal eerste bij de jongens junioren C. In een zeer regenachtige hoogspringwedstrijd sprong hij naar een hoogte van 1,65 meter. Op de 100 meter liep hij eerder op de dag al naar een tijd van 13,21.

Ziggy Veldman pakte de winst bij het verspringen voor jongens junioren C met een afstand van 4,96 meter. Julian Keun zette de 1000 meter bij de jongens junioren D naar zijn hand in een tijd van 3.13,76. Akaash Spikman (JJC) won de 100 meter horden in een tijd van 15,07 en Brecht van der Vliet lande na 5,13 meter in de zandbak wat eveneens een noordelijke titel betekende. Al met al een succesvolle dag voor hen allen.

Maud Visscher behaalde dan welliswaar geen noordelijke titel, maar met drie PR's kan ook zij erg tevreden terugkijken op het NNK. Haar prestatie bij het discuswerpen was goed voor een tweede plek met 26,29 meter bij de meiden junioren C. Op de 300 meter horden sprintte ze naar een tijd van 53,96 waarmee ze derde werd en ten slotte kwam ze bij het kogelslingeren tot een afstand van 21,34 meter.

Ook Lotte Slomp behaalde meerdere PR's. Op zowel het verspringen als kogelslingeren liet ze een nieuw persoonlijk record noteren met respectievelijk 4,32 en 23,61 meter.

Ten slotte dient de 800 meter van Nando Kramer nog benoemd te worden. Hij werd tweede bij de JJC in een PR van 2.14,10.