Goud en Zilver op NK-meerkamp

Sofie Dokter stijgt boven zichzelf uit en verovert het goud op het NK-meerkamp voor B junioren. Sarah van Beilen neem beslag op het zilver en Sophie van den Berg eindigde knap als tiende. Drie keer top-10 dus!

De inmiddels kersverse Nederlands kampioene Sofie Dokter beleefde een weergaloos weekend. Met zes PR’s steeg de combigroep RTC/GA-atlete boven zichzelf en haar concurrenten uit. Een puntentotaal van 5436 levert haar naast de titel ook een vierde plek aller tijden op!  Het weekend begon gelijk goed. Ze verbeterde haar PR op de 100 meter horden met meer dan drie tiende van een seconde en zette een tijd neer van 14,38. Hoogspringen leverde haar geen PR op, maar ze kwam wel tot een hoogte van 1,66 meter. De laatste twee onderdelen van de eerste dag won ze allebei! Voor het eerst stootte ze over de 13 meter met kogel: 13,39. Bij de 200 meter kwam ze in 25,25 over de finish. Op de tweede dag leverde ze zowel bij het speerwerpen als het verspringen een PR af en daarmee won ze ook nog eens beide onderdelen. Met het speerwerpen verbeterde ze haar PR met meer dan 10 meter! De speer vloog naar een afstand van 41,30 meter. Bij het verspringen landde ze na 5,70 meter in de zandbak. De afsluitende 800 meter wist ze uiteindelijk af te leggen in 2:34,35. Al met al een hele goede meerkamp en zeker Nederlands kampioene waardig.

Sarah van Beilen beleefde ook een uitstekend weekend en mocht op de tweede trede plaatsnemen. Ook haar start was meteen goed met een dik PR op horden, namelijk 14,44. Tevens behaalde ze een PR op de 200 meter, het kogelstoten en het speerwerpen. Respectievelijk 26,90, 12,26 en 34,03. Met een puntentotaal van 5138 werd de tweede plek overtuigend veiliggesteld.  Sophie van den Berg volmaakte haar derde meerkamp van dit jaar wat haar opnieuw een verbetering van haar beste puntentotaal opleverde. Met onder andere een PR op de 200 meter van 26,81 eindige Sophie keurig in de top tien. 

Alle drie van harte gefeliciteerd!