Veel PR's bij Heerenveen Classic; Sophie van den Berg heldin van het weekend

Er waren veel persoonlijke records voor de RTC-atleten afgelopen weekend. Waar er vorige week nog gelopen, gesprongen en gestoten werd in Sneek, waren nu de meeste atleten naar een andere Friese plaats afgereisd, namelijk Heerenveen. Tijdens de Heerenveen Classic werd op de zaterdag en een enkeling ook nog op zondag gestreden om de podiumplekken en persoonlijke verbeteringen. Hieronder volgt een overzicht van de hoogtepunten.

Allereerst de meerkamp van Sophie van den Berg (MJB). Ze was niet tevreden met de meerkamp die ze vorige week afwerkte en besloot daarom dat dit weekend de tijd was voor een herkansing. Ze was echter wel de enige deelneemster... In haar eentje werkte ze over twee dagen solo de zeven onderdelen af, waaronder dus ook een 800 meter! De revanche pakte ze door zo’n 300 punten hoger te eindigen dan een week geleden. Ze kwam uit op 4462 punten. Deze score behaalde zo onder andere door een snelle 100 meter horden met 15,34. Dit was goed voor een negende plaats op de nationale ranglijst. Ook het kogelstoten leverde een top-10 klassering op op de nationale ranglijst. Ze liet de kogel landen op 12,54 meter.

Ook Sarah van Beilen (MJB) verschafte zichzelf een tweetal hoge plekken op de nationale ranglijst. Bij het hoogspringen wist ze een hoogte te bedwingen van 1,75 meter, waardoor ze nu tweede staat op de ranglijst. Overigens won ze deze wedstrijd ook. Iets eerder zat ze in de startblokken voor de 100 meter horden. Ze zette de klokken stil op 14,76 en won zo de race met een PR. Daarnaast staat ze nu derde op de nationale ranglijst.

Een klassering die ook Anouk Schoop (MJB) na dit weekend deelt. Zij sprong bij het verspringen naar 5,43 meter en werd eerste.

De jongere atleten wisten zich ook prima te presenteren in Heerenveen. Danique Huisjes (MJC) wist bijvoorbeeld de winst en een PR te pakken bij het verspringen met een afstand van 4,90 meter. Ook Annabel Paul (MJC) wist te winnen. Zij scheerde over de hordes heen en mocht met een tijd van 12,19 op de hoogste trede plaatsnemen. In dezelfde race liep Maud Visscher (MJC) naar een vierde plaats en een PR. Ze kwam na 13,90 seconden over de finishlijn.

Rick Velkers (MJC) koos voor een iets langere afstand dan de dames. Evenals dat hij de hordes ertussenuit haalde. Rick liep op de 200 meter naar een tweede plaats met een nieuw PR van 27,35. Ruth Zijlstra (MJC) stond aan de start van de 800 meter. Zij werd ook tweede en behaalde met 2.34,74 een PR. Jip Boerema (MJD) plakte er nog 200 meter extra aan vast. Ook zij liep naar een PR met 3.27,07. Ze werd vierde.

Ziggy Veldman (JJC) stond ingeschreven bij drie onderdelen: het verspringen, de 100 meter horden en de 100 meter. Op alle drie de onderdelen haalde hij een podiumplaats en op twee een PR. Het verspringen won hij met een afstand van 5,53 meter (PR). De 100 meter horden legde hij af in 16,87 seconden en daarmee werd hij tweede (PR). Ten slotte zette hij de klokken stil bij de 100 meter op 13,23. Ook in deze race werd hij tweede.

Ten slotte zijn de prestaties van Mads Meijer (JJB) en Wouter van den Akker (JJB) het vermelden waard. Beiden liepen de 800 meter en namen na afloop plaats op de twee hoogste treden. Mads finishte met 2.04,58 in een nieuw PR. Wouter liep naar een tijd van 2.06,03.