NK Indoor dag 2: Manon Schoop pakt Nederlandse titel en EK U23-limiet

Manon Schoop (19) heeft de Nederlandse titel en de EK U23 limiet bij het hoogspringen gepakt bij het NK indoor voor senioren. Haar hoogte van 1,88 meter betekende ook nog eens een prachtig PR. Naast Manon waren nog drie RTC-atletes in Apeldoorn te vinden vandaag.

Manon wist met een prachtige sprong haar PR, twee weken geleden gesprongen bij het NK Meerkamp indoor voor senioren, zes centimeter aan te scherpen. Hiermee stelde ze haar tweede Nederlandse titel bij de senioren veilig. Afgelopen zomer werd ze namelijk ook al eerste bij het NK outdoor. De aanloop richting de NK’s van de afgelopen weken verliep niet probleemloos door een hamstringblessure, maar het lichaam bleek fit genoeg om een EK U23-limiet te produceren. Manon zal dus aankomende zomer in actie komen in Gävle, Zweden, waar ze een gooi kan doen naar Europees eremetaal. Als klapper op de vuurpijl bleek Manon haar prestatie ook nog eens de derde hoogte indoor allertijden te zijn gesprongen door een Nederlandse atlete!

Ook Sarah van Beilen kwam in actie tijdens het hoogspringen. Dit is erg knap aangezien Sarah zestien is en dus nu al mee mag én kan springen tussen de volwassen vrouwen. Vorige week wist ze bij het NK indoor voor junioren naar een uitstekende 1,75 meter te springen waarmee ze tweede werd bij de B-juniores. Vandaag bleef ze steken op 1,73, maar dit was desondanks goed voor haar tweede prestatie ooit en een zesde plaats tussen de senioren. Ook voor haar was het dus een mooie wedstrijd.

Manon kwam na haar hoogspringfinale nog in actie bij de series van de 60 meter horden. Ook hier bleek ze goed op stoom, want ze liep overtuigend naar een nieuw PR: 8,72 secondes. Dit bleek de achtste tijd en er mochten acht vrouwen door naar de finale. Manon liep echter in een erg sterke serie, waarin ze vierde werd en kon daarom helaas niet als tijdsnelste door.

Ook Rianne Beuling (19) kwam in actie bij de 60 meter horden. Zij beleefde echter een mindere race en haar tijd van 8,94 stemde haar dan ook niet tevreden: “Ik weet niet zo goed wat er mis ging. Het ging gewoon niet goed.” De race kwam dan ook als een bittere pil na haar 200 meter van even daarvoor, want deze race verliep namelijk ontzettend goed. Ze verbeterde haar PR fors naar 25,21 secondes. De tijd bleek ook nog eens goed voor een achtste plaats in de series: “Het ging echt goed! Ik had deze tijd niet verwacht toen ik over de finish kwam.”

Eva Mollema (20) zat ook in de startblokken bij de 200 meter. Zij beleefde de minste dag van de vier dames. Gisteren was haar 400 meter niet zo gelopen als gehoopt en ook met de 200 meter van vandaag was ze niet tevreden. “De benen stonden nog strak van gisteren, maar ik merk met name dat mijn bilblessure van de afgelopen weken mijn voorbereiding in de weg heeft gezeten. Ik moet simpelweg nog meer snelheidstrainingen doen, want mijn maximale snelheid is nu te laag.” Ze liep naar een tijd van 26,23 en werd hiermee negentiende.