Podiumplekken en pepernoten in Assen
Leroy Oostman op weg naar de finish

Voor Thijs Veenstra (17) en Jip Boerema (12) pakte de Baggelhuizercross afgelopen zondag goed uit. Beiden liepen naar het podium over een zanderig en heuvelachtig parcours bij de Baggelhuizerplas in Assen. Andere RTC’ers lieten zich ook mooi van voren zien.

Bij de twee kilometer vrouwen én meiden (één categorie) bewees nieuwkomer Jip andermaal sterk uit de voeten te kunnen op de cross Na winst bij de Bemelerbergcross liep zij op het fraaie parcours in Assen naar de tweede plek. De ronde om de Baggelhuizerplas legde ze af in 8:49. Ze finishte achter oud-RTC-lid Tiba Miran (14). Jip kreeg dit keer geen medaille of beker zoals gewoonlijk, maar een pakje van een van de pieten (waarvan één wel heel erg op een bekende leek)! Ook Lotte Slomp (13) stond aan de start. Na opgave bij de AVD Cross vorige maand, pakte ze nu haar revanche met een mooie vijfde plek.

Thijs bezorgde het RTC de tweede podiumplek. Hij moest op de vier kilometer korte cross de strijd aangaan met AVD Crosswinnaar bij de B-junioren, Manolito Musters. Na een duel om duimen en vingers bij af te likken, greep Thijs net naast winst; na een tactisch foutje in de eindsprint snelde Thijs z'n tegenstander net iets sneller over het zand richting de finish. Thijs legde de vier kilometer af in 14:52. Overigens deed coach Guido ook mee in deze categorie. Hij werd vijfde.

Leroy Oostman (14), Wu Ping Kuiper (13), Aris Remmerde (12) en Julian Keun (12) stonden zondag ook aan de start. Leroy, Wu Ping, Aris en Julian liepen allemaal de sterk bezette twee kilometer voor de mannen én jeugd (wederom één categorie). Leroy en Wu Ping boden elkaar veel concurrentie en kwamen na een spannende slotfase binnen op plek vier en vijf. Leroy troefde Wu Ping net af met een finishtijd van 7:31. Wu Ping volgde een seconde later.  Aris legde beslag op de zesde plek in 8:11 en Julian werd negende in 8:39.

Volgende week reizen veel RTC'ers af naar Tilburg, waar ze deelnemen aan de internationale Warandeloop: een sterk bezette cross waar elk jaar de top van Nederland aan de start verschijnt. Hier kunnen enkele atleten zich kwalificeren voor het EK Cross. De Baggelhuizercross van afgelopen zondag was een prima graadmeter voor de vorm.