Bovenbouw Heerenveen terug van trainingsstage

De bovenbouwgroep van Heerenveen is weer terug in Nederland. Zij zijn 10 dagen naar Mallorca op trainingsstage geweest. Hun trainer Sybout Wijma reisde samen met negen atleten en masseur/krachttrainer Dennis Veenker naar Magaluf, Mallorca. 

Heerenveen Mallorca 2Ze verbleven in het hotel Martinique dat slechts enkele minuten lopen verwijderd was van de atletiekbaan. De atletiekbaan was geschikt voor alle meerkamp onderdelen die beoefend moesten worden. Het weer viel op het begin wat tegen, maar de laatste dagen waren super. 

Donderdag 18 april vloog de groep vroeg in de middag naar Mallorca. De dag daarna werd gestart met de eerste training: hordenlopen en hoogspringen. Andere onderdelen waar specifiek op getraind werd tijdens het trainingskamp, waren de onderdelen hoogspringen, verspringen, sprinten, kogelstoten, speerwerpen en discuswerpen. Ook werden er wat algemenere trainingen, zoals kracht-, support- en sprongtrainingen afgewerkt. Een memorabele training was een training op een dinsdag met lange sprints en hordenloopjes. Deze zal nog veel atleten bijblijven, omdat hij erg (erggg) zwaar was. Desondanks hebben de meeste Heerenveners de trainingen goed kunnen voltooien.

Er waren overigens deze trainingsstage weinig blessures. Mede dankzij masseur Dennis Veenker konden kleine pijntjes snel verholpen worden.

Zondag 28 april vloog de groep in de late avonduurtjes weer terug naar het koude Nederland. Al met al was het een succesvolle trainingsstage en heeft de groep zich goed kunnen voorbereiden op het komende outdoor seizoen. Voor sommige begint deze dit weekend al met een meerkamp in Sneek.